Campionii lecturii - Bibliotecă parohială la parohia Dedulești

28febdedulestibiblioteca9

În condițiile educației permanente, Bisericii și Școlii le revine misiunea de a-i înarma pe elevi cu deprinderi temeinice de autoinstruire și autoperfecționare prin intermediul tuturor mijloacelor și, nu în ultimul rând, prin mijlocirea cărții. La vârsta școlară, lectura are un rol hotărâtor în îmbogățirea și dezvoltarea cunoștințelor elevilor, în formarea gustului pentru citit, în cultivarea și îmbogățirea limbajului prin formarea și dezvoltarea unui vocabular adecvat.

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, prin Sectorul Cultural și Comunicații Media și Sectorul Social, Filantropic și de Misiune, a cotninuat proiectul: Campionii lecturi – Biblioteci parohiale, prin care Centrul Eparhial, parohiile și credincioșii, donează cărți, care vor fi citite de elevii din localitățile izolate ale județului Argeș.

La parohia Dedulești, protoieria Pitești, s-a constituit biblioteca parohială, compusă din 500 de cărți, spre bucuria copiilor prezenți, a profesorilor însoțitori și a părinților. De asemenea, activitatea culturală a fost împletită și cu latura socială, prin acordarea de alimente unor familii cu posibilități materiale reduse.

De asemenea, s-au făcut recomandări pentru înscrierea copiilor la Ora de Religie, prin completarea cererilor.

28febdedulestibiblioteca9

28febdedulestibiblioteca9 28febdedulestibiblioteca9 28febdedulestibiblioteca9 28febdedulestibiblioteca9 28febdedulestibiblioteca9 28febdedulestibiblioteca9 28febdedulestibiblioteca9 28febdedulestibiblioteca9 28febdedulestibiblioteca9 28febdedulestibiblioteca9 28febdedulestibiblioteca9 28febdedulestibiblioteca9 28febdedulestibiblioteca9

...: Home Campionii Bucuriei Campionii Bucuriei - CULTURĂ Campionii lecturii - Bibliotecă parohială la parohia Dedulești