Protoieria Costești – Campionii Bucuriei Sociale, septembrie 2015

7septembriecbscostesti14

Semănătorul cu bucurie aruncă sămânța, cu toate că nu știe ce va culege. Cu atât mai bucuros se cade a fi acela care, în chip de ogor, cultivă Cerul. Dacă dați cu bucurie, dați mult dând puțin; dacă dați mult cu întristare, acest mult se micșorează.

Astăzi, 7 septembrie 2015, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Costești, în care parohiile din Cercul nr. 9 pastoral: Rociu, Gliganu de Jos, Gliganu de Sus, Șerbănești, Ciuciți, Țuțuleștii Noi, Țuțuleștii Vechi, Gălășești, Strâmbeni Suseni, Boierești, Burdești, Cerșani, au împărțit alimente și produse de igienă, cu ajutorul Asociației Hercules din Costești, familiilor nevoiașe.

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat "Campionii Bucuriei" coordonat de P.C. Protosinghel Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

 

 

7septembriecbscostesti14

7septembriecbscostesti14 7septembriecbscostesti14 7septembriecbscostesti14 7septembriecbscostesti14 7septembriecbscostesti14 7septembriecbscostesti14 7septembriecbscostesti14 7septembriecbscostesti14 7septembriecbscostesti14 7septembriecbscostesti14 7septembriecbscostesti14 7septembriecbscostesti14

...: Home Campionii Bucuriei Campionii Bucuriei - SOCIAL-FILANTROPIC Protoieria Costești – Campionii Bucuriei Sociale, septembrie 2015