Protoieria Pitești – Campionii Bucuriei Sociale, septembrie 2015

10septembriecbspitesti12

Dacă pruncii cărora le-ai dat naștere pri­mesc creșterea cuvenită și prin grija ta sunt povățuiți la virtute, acesta va fi începutul și temelia mântuirii tale, și, pe lângă răsplățile pentru faptele tale bune, vei primi mare plată și pentru creșterea lor.

În ziua de 9 septembrie 2015, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Pitești, în care parohiile din Cercul nr. 3 pastoral: Râjlețu Govora, Ciorâca, Miercani, Braniștea, Cocu Deal, Cocu Vale, Richițele, Bărbătești, Cotmeana, Dealul Mare, Sămara, Dealul Viilor, Dealul Bisericii Râjlețu, Râjlețu Vieroși, Linia Mare, Pielcani, Maica Precista, Sfântul Nicolae, au împărțit ghiozdane și rechizite pentru 30 de copii care provin din familii cu venituri modeste.

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat "Campionii Bucuriei" coordonat de P.C. Protosinghel Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

 

10septembriecbspitesti12

10septembriecbspitesti12 10septembriecbspitesti12 10septembriecbspitesti12 10septembriecbspitesti12 10septembriecbspitesti12 10septembriecbspitesti12 10septembriecbspitesti12 10septembriecbspitesti12 10septembriecbspitesti12 10septembriecbspitesti12

...: Home Campionii Bucuriei Campionii Bucuriei - SOCIAL-FILANTROPIC Protoieria Pitești – Campionii Bucuriei Sociale, septembrie 2015