Înzestrare frățească

1iulieips31

Toate acestea erau și ca un protest, că atât Gherasim cât și Teoctist, n-au voit să dea nimic noii reînființate episcopii. Vâlcea trebuia să dea 1/3 din materiale, vin și bani, iar Bucureștiul 1/7 din cele zise mai sus. Când am adus în discuție această problemă, Teoctist Patriarhul cu ironia caracteristică, glăsuiește:

-Măi Calinic, după ce îți dă Gherasim 1/3 din bunuri ca zestre pentru noua Eparhie, îți dau și eu de la București. Cum ați primit dumneavoastră cititorii, tot așa a primit și noua Episcopie a Argeșului.

| Citeste tot articolul ...|... Înzestrare frățească

Sinaxar 27 mai 2017

27maisfzilei1

În această lună, în ziua a douăzeci şi şaptea, pomenirea sfântului Ioan Rusul, marturisitorul si facatorul-de-minuni (+ 1730).

Sfântul Mărturisitor Ioan Rusul s-a născut în Mica Rusie în jurul anului 1690, fiind crescut în evlavie şi dragoste pentru Biserica Domnului. La maturitate a fost chemat în armată unde a fost simplu soldat în armata lui Petru I şi a luat parte la războiul ruso-turc. În timpul Campaniei din Prutsk în 1711 el împreună cu alţi soldaţi au fost capturaţi de tătari şi au fost predaţi comandantului cavaleriei turceşti. Acesta i-a dus pe prizonierii ruşi în Asia Mică, în satul Prokopion. 

| Citeste tot articolul ...|... Sinaxar 27 mai 2017

Examen de admitere la Seminarul Teologic „Neagoe Vodă Basarab” din Curtea de Argeș, anul școlar 2017-2018

26maiadmitereseminarag1

La Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Neagoe Vodă Basarab” din Curtea de Argeș a avut loc astăzi examenul de admitere pentru secțiile Teologie Pastorală și Patrimoniu Cultural.

După vizita medicală, o comisie prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a testat aptitudinile muzicale ale candidaților înscriși pentru clasa de Teologie Pastorală.

| Citeste tot articolul ...|... Examen de admitere la Seminarul Teologic „Neagoe Vodă Basarab” din Curtea de Argeș, anul școlar...

Protoieria Topoloveni – Campionii Bucuriei Sociale, mai 2017

26maicbstopoloveni10

În ziua de 26 mai 2017, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Topoloveni, în care parohiile din Cercul nr. 4 pastoral: Vrănești, Râncăciov, Gorganu de Sus, Călinești Vale și Văleni Podgoria, au oferit alimente celor nevoiași.

| Citeste tot articolul ...|... Protoieria Topoloveni – Campionii Bucuriei Sociale, mai 2017

Ziua Eroilor în municipiul Pitești – 25 mai 2017

26maiziuaeroilorpitesti6

Pomenirea şi cinstirea eroilor reprezintă un act de înălţare sufletească a noastră, de înălţare duhovnicească, de preţuire a jertfei lor şi de speranţă că jertfa lor nu este zadarnică, că libertatea noastră a fost adesea plătită cu jertfa lor plină de iubire faţă de Biserică şi faţă de popor.

| Citeste tot articolul ...|... Ziua Eroilor în municipiul Pitești – 25 mai 2017

Cateheză de Inălţarea Domnului în parohia Prundu III –Protoieria Piteşti

26maicatehezaprundu34

Din încredinţarea și cu purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul de Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul - Biroul de Catehizare, a marcat, în cadrul Parteneriatului Gradiniţă – Biserică, un moment de sărbătoare religioasă, cu ocazia Inălţării Domnului, în parohia Prundu III din Protoieria Piteşti.

| Citeste tot articolul ...|... Cateheză de Inălţarea Domnului în parohia Prundu III –Protoieria Piteşti

Daruri pentru o familie cu șapte copii, din partea Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul din Pitești

26maisocialsfioan2

Cu purtarea de grijă şi cu îndemnul permanent al Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, în Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului se desfăşoară activităţi de binefacere, milostenie şi sprijin pentru persoanele defavorizate din punct de vedere social.

| Citeste tot articolul ...|... Daruri pentru o familie cu șapte copii, din partea Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul din Pitești

:.. în aceasta categorie

...: Home Știri și evenimente