Ce este ateismul?

1iulieips31

Ce să fie ateismul? Este o stare dincolo sau dincoace de Dumnezeu! Unde ar putea fi aceasta, când ştim că Dumnezeu este atotprezent? Am putea deduce de aici că ateismul este un moft — nici măcar de zile mari. Nu are nicăieri loc! Să nu se mire cei care au nonşalanţa să se numească pe ei niscaiva atei. În această ipostază nu au loc nicăieri. Totuşi, să fim cuminţi şi să ne gândim puţin şi vom vedea că un loc tot au: în ei înşişi! Numai acolo pot avea loc destul şi se vor simţi în siguranţă şi neizgoniţi de nimeni, fiind doar ei cu sine laolaltă.

| Citeste tot articolul ...|... Ce este ateismul?

Sinaxar 21 februarie 2018

21febsfzilei1

În această lună, ziua a douăzeci şi una, pomenirea preacuviosului părintelui nostru Timotei, cel din Simboli.

Acest fericit, intrând de mic în viaţa monahală şi stingându-şi cu totul săltările patimilor cu multă înfrânare şi cu neîncetate rugăciuni şi ajungând mai presus de patimi, s-a arătat vas vrednic al Sfântului Duh, rămânând până la sfârşitul vieţii sale în feciorie şi sufleteşte şi trupeşte. El nu a îngăduit niciodată să vină înaintea lui vreo femeie; ci aflându-se în munţi şi locuind în pustietăţi îşi uda sufletul cu roua lacrimilor. Pentru aceasta a luat şi darul tămăduirilor; căci şi demonii din oameni a alungat, şi toate celelalte boli a tămăduit. Astfel vieţuind şi ajungând la bătrâneţi bune, şi-a săvârşit viaţa, mutându-se către Domnul.

| Citeste tot articolul ...|... Sinaxar 21 februarie 2018

Canonul Sfântului Andrei Criteanul săvârșit în Paraclisul Centrului Eparhial

20februariecanoncentru1

Postul a fost rânduit de Dumnezeu protopărinţilor Adam şi Eva încă de la întemeierea lumii, prin porunca de a nu gusta din pomul cunoştinţei binelui şi răului. Neascultarea acestei porunci a adus moartea neamului omenesc, căci „n-am postit, şi am fost alungaţi din rai!” (Sf. Vasile cel Mare), însă prin post, omul „se intoarce în rai” (Sf. Vasile cel Mare). Raiul este o stare de trăire, după cuvintele Mântuitorului: „iată, împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru” (Lc. 17, 21), iar această stare se poate dobândi prin practicarea postului şi rugăciunii.

| Citeste tot articolul ...|... Canonul Sfântului Andrei Criteanul săvârșit în Paraclisul Centrului Eparhial

Om de ştiinţă român, un mare gânditor creştin

1iulieips31

Numele lui Alexandru Mironescu este puţin sau deloc cunoscut publicului larg. Născut la Tecuci în anul 1903, după studiile efectuate în ţară, Alexandru Mironescu îşi susţine doctoratul la Paris şi se întoarce în 1930 în România, devenind profesor universitar de chimie organică. Om de ştiinţă, aşadar, dar şi scriitor, prefaţat de Panait Istrate şi remarcat de G. Călinescu în bine cunoscuta sa Istorie a literaturii

| Citeste tot articolul ...|... Om de ştiinţă român, un mare gânditor creştin

Sinaxar 20 februarie 2018

20febsfzilei1

În această lună, ziua a douăzecea, pomenirea preacuviosului părintelui nostru, Leon, episcopul Cataniei, făcătorul de minuni.

Acest sfânt se trăgea din Ravena, fiind fiu de părinţi de neam ales şi binecredincioşi. Din pricina curăţiei vieţii lui, a nevoinţei şi grijii faţă de cugetul său, trecând după lege prin toate sfinţitele trepte, prin dumnezeiască alegere, a fost făcut întâistătător al mitropoliei Cataniei, care se afla în insula Siciliei. Leon, potrivit cu numele lui, ca un leu plin de îndrăznire şi strălucind ca un luminător, a luminat pe toţi, având grijă de suflete, ajutorând văduvele şi îngrijindu-se de toţi.

| Citeste tot articolul ...|... Sinaxar 20 februarie 2018

Canonul Sfântului Andrei Criteanul în Paraclisul Centrului Eparhial

19februariecanoncentru1

Postul cel Mare este o călătorie duhovnicească spre Înviere. Prin toate slujbele pe care Părinţii Bisericii le-au presărat de-a lungul celor 48 de zile de postire, credinciosul este ajutat să crească spiritual şi să se apropie mai mult de Dumnezeu. Între aceste slujbe, un loc aparte îl ocupă Canonul cel Mare, alcătuit de Sfântul Andrei, arhiepiscopul Cretei.

| Citeste tot articolul ...|... Canonul Sfântului Andrei Criteanul în Paraclisul Centrului Eparhial

Protoieria Costești – Campionii Bucuriei Sociale, februarie 2018

19februariecbscostesti6

În ziua de 18 februarie 2018, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Costești, în care parohiile din Cercul nr. 2 pastoral: Izvorul de Sus, Izvorul de Jos, Tomșanca, Vulpești, Ionești, Cornățel, Deagu de Sus, Deagu de Jos, Recea de Sus și Recea de Jos, au dăruit alimente pentru familiile cu venituri modeste.

| Citeste tot articolul ...|... Protoieria Costești – Campionii Bucuriei Sociale, februarie 2018

:.. în aceasta categorie

...: Home Știri și evenimente