Marșul pentru viață, a noua ediție în Municipiul Pitești

25martiemarsulptviata22

În ședința de lucru din data de 9 februarie 2017, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat demersul Asociației Studenți pentru Viață de a organiza cea de-a șaptea ediție națională a Marșului pentru viață. Tot atunci s-a hotărât ca evenimentul să se desfășoare în după amiaza zilei de 25 martie 2017, în ziua praznicului Bunei Vestiri.

| Citeste tot articolul ...|... Marșul pentru viață, a noua ediție în Municipiul Pitești

Duminica a patra din Post Mare, a Sfântului Ioan Scărarul

1iulieips31

Sfântul Ioan Scărarul s-a numit după scrierea sa, ajunsă celebră, „Scara”. Din purtarea de grijă a lui Dumnezeu, avea să se nască prin anul 579, fiind contemporan cu un alt personaj celebru, Sfântul Maxim Mărturisitorul.

În Istoria Bisericească, Meletie, Arhiepiscopul Atenei spune că ar fi fost de obârşie din Palestina, iar Daniil din Raith afirma că tânărul Ioan a intrat în Mănăstirea din Sfântul Munte Sinai la vârstă prea fragedă de 16 ani.

| Citeste tot articolul ...|... Duminica a patra din Post Mare, a Sfântului Ioan Scărarul

Sinaxar 26 martie 2017

26martiesfzilei1

În această lună, în ziua a douăzeci şi şasea, prăznuirea Soborului arhanghelului Gavriil, ca unul care a slujit tainei dumnezeieşti celei negrăite şi mai presus de fire a Întrupării Domnului.

După cum este obiceiul, în ziua următoare unei mari prăznuiri a Domnului, facem prăznuire de cel care a fost trimis de Dumnezeu la Sfânta Fecioara spre a fi binevestitor al Veştii celei Bune. De la începuturi, şi pe tot parcursul istoriei mântuirii noastre, acest prinţ şi arhistrateg al Puterilor celor netrupeşti a fost pentru noi oamenii Îngerul milostivirii şi a bunăvoinţei dumnezeieşti. Fiinţa de foc, lipsită de orice schimbare şi dăruită totdeauna vederii slavei dumnezeieşti, Arhanghelul Gabriel a fost desemnat de Domnul ca "duh slujitor, trimis ca să slujească, pentru cei ce vor fi moştenitorii mântuirii" (Evrei 1, 14).

| Citeste tot articolul ...|... Sinaxar 26 martie 2017

Slujire Arhierească la hramul parohiei Buna Vestire din Pitești

25martieslujbabunavestire1

Credincioșii piteșteni au avut astăzi bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic în vechea biserică cu hramul Bunavestire și Sf. Mare Mc. Mina.

A fost săvârșită cu această ocazie și slujba parastasului pentru ctitorii, binefăcătorii și ostenitorii acestui sfânt locaș de rugăciune.

| Citeste tot articolul ...|... Slujire Arhierească la hramul parohiei Buna Vestire din Pitești

Întâlnire de lucru a responsabililor pe protoierii cu lucrarea socială

25martieintalnriesocial9

În Sala Arhiepiscopală,, Sfântul Mitropolit Iachint de Vicina” din municipiul Pitești a avut loc conferinţa administrativă anuală a responsabililor pe protoierii privind activitatea social-filantropică și misionară din cuprinsul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

| Citeste tot articolul ...|... Întâlnire de lucru a responsabililor pe protoierii cu lucrarea socială

Marșul pentru viață – 25 martie 2017

13martieiafismarsulptviata1

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune și Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul și în parteneriat cu Studenți pentru Viață, organizează Marșul pentru Viață.

Activitatea va avea loc sâmbătă, 25 martie, ora 14.30, în centrul Municipiului Pitești și se înscrie în calendarul evenimentelor desfășurate în întreaga țară.

| Citeste tot articolul ...|... Marșul pentru viață – 25 martie 2017

Mănăstirea Radu Vodă | Simpozion dedicat Patriarhului Justinian Marina

24martiesimpozionraduvoda1

Ierarhi, profesori de teologie, preoţi și oameni de cultură l-au evocat astăzi, 24 martie 2017, la Mănăstirea Radu Vodă, pe Patriarhul Justinian Marina.

Simpozionul, organizat de mănăstirea bucureșteană la împlinirea a 40 de ani de la trecerea la Domnul a celui de-al treilea patriarh al Bisericii noastre, a fost moderat de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

| Citeste tot articolul ...|... Mănăstirea Radu Vodă | Simpozion dedicat Patriarhului Justinian Marina

:.. în aceasta categorie

...: Home Știri și evenimente