Primul Sinod Ortodox Român după Revoluție

1iulieips31

Cu mare frică în cârcă, la chemarea Patriarhului Teoctist, care avea 75 de ani, dar ținându-se într-o tinerețe greu de închipuit, am pornit pentru ședința Sfântului Sinod. Mare curaj la Patriarh! Totul era într-o mare nesiguranță și aveai impresia că se destramă totul, începând cu noi înșine.

| Citeste tot articolul ...|... Primul Sinod Ortodox Român după Revoluție

Sinaxar 26 aprilie 2017

26apriliesfzilei1

În această lună, în ziua a douăzeci şi şasea, pomenirea sfântului sfinţitului mucenic Vasile, episcopul Amasiei.

Măritul mucenic al lui Hristos Vasile a fost episcop al Amasiei, pe vremea lui Liciniu, care, fiind cumnat marelui Constantin după sora sa Constantina, a fost trimis de dânsul împotriva lui Maximin, ce se ridicase şi luase oarecare părţi ale răsăritului de le ţinea ca un tiran. Mergând Liciniu la Nicomidia, răscoala se potolise, şi tiranul Maximin nădăjduind să se împotrivească prin luptă, a scăpat de primejdia ce era să-i vină.

| Citeste tot articolul ...|... Sinaxar 26 aprilie 2017

Protoieria Mioveni – Campionii Bucuriei Sociale, aprilie 2017

25apriliecbsmioveni3

În ziua de 24 aprilie 2017, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Mioveni, în care parohiile din Cercul nr.2 pastoral: Dârmănești, Negreni, Piscani, Valea Nandrei, Valea Rizii, Păuleasca, Purcăreni, Micești, Tufanu cu Icoana și Troislav, au dăruit alimente pentru familiile nevoiașe.

| Citeste tot articolul ...|... Protoieria Mioveni – Campionii Bucuriei Sociale, aprilie 2017

În mijlocul celor necăjiți, parohia Rucărul de Jos, protoieria Câmpulung Muscel

25apriliesocialrucarjos1

Mare și neînfricată este puterea milosteniei. Pentru că lucrul acesta are multă îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu și, ca și cum ar fi o împărăteasă a vieții noastre, așa se înalță de obicei cu mare ușurință spre înălțimile cerești.

| Citeste tot articolul ...|... În mijlocul celor necăjiți, parohia Rucărul de Jos, protoieria Câmpulung Muscel

ICOANA PE STICLĂ la Parohia Oești, protoieria Curtea de Argeș

25aprilieicanesticlaoesti2

Prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul-Biroul de Cateheză în parteneriat cu Școala Gimnazială Prof. Dr. Vasile Vasilescu – Oești a desfășurat premierea copiilor în cadrul Proiectului Educațional-Catehetic ”Primăvară, bucurie, Renaștere” la Parohia Oești.

| Citeste tot articolul ...|... ICOANA PE STICLĂ la Parohia Oești, protoieria Curtea de Argeș

Procesiune de ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe la parohia Siliștea II, protoieria Costești

25aprilieprocesiunesilitea21

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune a organizat o procesiune în parohia Siliștea II din protoieria Costești, eveniment la care au luat parte credincioșii din comună.

| Citeste tot articolul ...|... Procesiune de ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe la parohia Siliștea II, protoieria Costești

Masa bucuriei în parohia Expo Parc – Izvorul Tămăduirii, protoieria Pitești

25apriliesocialexpoparc1

După cum apa scoasă din fântânile care s-au umplut prea mult se ridică din nou la înălțimea de dinainte, tot așa și dărnicia crește iarăși și se umple, pentru că iubindu-i pe săraci, prin ei aflăm mila lui Dumnezeu.

| Citeste tot articolul ...|... Masa bucuriei în parohia Expo Parc – Izvorul Tămăduirii, protoieria Pitești

:.. în aceasta categorie

...: Home Știri și evenimente