Minunea de a fi bun ispravnic

1iulieips31

În limbajul nostru zilnic, auzim mereu spunându-se despre oameni, sunt de treabă! Uneori auzim, pe ici-colea, despre unii că ar fii oameni de bună treabă!

Tocmai asta-i bucuria împlinirii, ca să fim oameni de bună treabă! Că este mai ușor să te afli, doar în treabă, fără nicio finalitate.

| Citeste tot articolul ...|... Minunea de a fi bun ispravnic

Sinaxar 21 iunie 2018

21iuniesfzilei1

În această lună, în ziua a douăzeci şi una, pomenirea Sfântului Mucenic Iulian cel din Cilicia.

Sf. Mucenic Iulian al Tarsisului s-a născut în Asia Mică, în provincia Cilicia. El era fiul unui senator păgân şi al unei mame creştine. După moartea soţului, femeia s-a mutat la Tarsis, unde şi-a botezat fiul, crescându-l mai departe cu evlavie.

| Citeste tot articolul ...|... Sinaxar 21 iunie 2018

Protoieria Mioveni – Campionii Bucuriei Sociale, iunie 2018

20iuniecbsmioveni17

În ziua de 18 iunie 2018, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Costești, în care parohiile din Cercul nr. 5 pastoral: Colibași, Mioveni II Nord, Mioveni I Sud, Vieroși-Colibași, Ciumești, Mărăcineni I, Mărăcineni II, Coasta Uzinei, Sfinții Trei Ierarhi, Sfinții Martiri Brâncoveni și Racovița, au adus bucurie în familiile cu venituri modeste, dăruindu-le alimente.

| Citeste tot articolul ...|... Protoieria Mioveni – Campionii Bucuriei Sociale, iunie 2018

Bucuria de a fi ortodox – parohia Albota de Jos, protoieria Pitești

20iunieconvertirealbotajos7

Credinta noastra ortodoxa este "izvor de bucurii", crestinismul ortodox fiind "religia bucuriei". Domnul nostru Iisus Hristos le-a spus ucenicilor sai: "Acestea vi le spun ca bucuria Mea sa fie intru voi si ca bucuria voastra sa fie deplina". Bucuria crestina este in primul rand darul intalnirii cu Hristos cel inviat, bucuria Invierii Domnului. Este bucuria de eshatologia inaugurata in Trupul inviat, indumnezeit al lui Hristos, plamada imparatiei lui Dumnezeu din care ne izvoraste Viata necuprinsa de moarte.

| Citeste tot articolul ...|... Bucuria de a fi ortodox – parohia Albota de Jos, protoieria Pitești

Cercetarea aproapelui, bucurie duhovnicească, parohia Sfântul Apostol Andrei – Papucești II

20iuniesocialpapucesti21

Respectând porunca iubirii aproapelui, „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” (Matei XXII, 37-40; Marcu XII, 30-31), rostită de Mântuitorul nostru Iisus Hristos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, prin Sectorul Social, Filantropic şi de Misiune, a organizat  o activitate filantropică.

| Citeste tot articolul ...|... Cercetarea aproapelui, bucurie duhovnicească, parohia Sfântul Apostol Andrei – Papucești II

ATELIER DE LUCRU la Grădinița Cepari

20iunieateliergradcepari5

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul -Biroul de Cateheză a participat la o activitate practică la grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale cu Clasele I-VIII ”Nicolae Velea” Cepari. 

| Citeste tot articolul ...|... ATELIER DE LUCRU la Grădinița Cepari

Masa bucuriei – mănăstirea Glavacioc

20iuniesocialmanglavacioc2

Cât de mic dar ai dat, dacă dai cu smerenie și cu părere de rău că nu poți face mai mult, aceea este adevărata milostenie, știut fiind faptul că cei care săvârșesc binele, găsesc fericirea în însuși binele săvârșit, pentru că cine miluiește pe sărac are pe Dumnezeu purtător de grijă.

| Citeste tot articolul ...|... Masa bucuriei – mănăstirea Glavacioc

:.. în aceasta categorie

...: Home Știri și evenimente