Slujire Arhierească la Mănăstirea Corbeni în Duminica a șaptea după Rusalii

23iulieslujbamancorbeni8

În Duminica a șaptea după Rusalii, pelerini prezenți la rugăciune în biserica Mănăstirii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din localitatea Corbeni, au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

| Citeste tot articolul ...|... Slujire Arhierească la Mănăstirea Corbeni în Duminica a șaptea după Rusalii

Masă caldă pentru copiii nevoiași, parohia Nașterea Maicii Domnului – Prundu III, Pitești

23iuliesocialprundu31

Cand sufletul ne este ranit de patimi grele, cand ghearele osandirii  aproapelui ne fura toata bucuria de a sta impreuna cu cei dragi, cand pizma si  invidia ne  rod sufletele precum caria, Dumnezeu ne  intinde mereu funia milosteniei ca sa ne ridicam din nou de la neomenie la omenie, de la tristete la bucurie.

| Citeste tot articolul ...|... Masă caldă pentru copiii nevoiași, parohia Nașterea Maicii Domnului – Prundu III, Pitești

Milostenia, hrană pentru suflet – parohia Rucărul de Jos, protoieria Câmpulung Muscel

23iuliesocialrucarjos1

Când facem milostenie, așa să ne uităm în ochii celui sărman: ca la un frate ce ne ajută prin necazul ce și-l poartă cu răbdare și smerenie să facem și noi o faptă bună cu care Dumnezeu să ne mântuiască, o faptă cu care să dobândim Împărăția Cerurilor.

| Citeste tot articolul ...|... Milostenia, hrană pentru suflet – parohia Rucărul de Jos, protoieria Câmpulung Muscel

Darul sfânt al sănătății, parohia Sfânta Filoteia, cartier Tudor Vladimirescu, Protoieria Pitești

23iuliesocialtvladimirescu1

Scriitorul Victor Hugo a dat o ”definiție” frumoasă dărniciei: ”Ce este milostenia? Este inspirație divină: este iubire; este libertate. Milostenia este spiritul legii. Sfântul Pavel este cel care a descoperit spiritul legii; și ceea ce el numește milostenie, dintr-o perspectivă divină, noi, dintr-o perspectivă omenească, numim dreptate.”

| Citeste tot articolul ...|... Darul sfânt al sănătății, parohia Sfânta Filoteia, cartier Tudor Vladimirescu, Protoieria Pitești

Sfântul Proroc Ilie – cateheză la parohia Ștefan cel Mare I din Protoieria Costești

23iuliecatehezastefancelmare11

Sfinţii rămân pentru noi modele de vieţuire în Dumnezeu. Exemple de oameni ca şi noi, dar care şi-au răstignit patimile, ispitele şi toată întinăciunea, pentru a se înfăţişa înaintea lui Dumnezeu ca locaşuri sfinte în care Duhul Sfânt să se sălăşuiască.

| Citeste tot articolul ...|... Sfântul Proroc Ilie – cateheză la parohia Ștefan cel Mare I din Protoieria Costești

Dăruind vei dobândi, parohia Retevoiești, protoieria Mioveni

23iuliesocialretevoiesti1

Să-l îmbrăcăm pe cel gol, să-l primim pe cel străin, să-l vizităm pe cel din temniță, să-l hrănim pe cel flămând, să-i dăm să bea celui însetat, ca să avem îndrăzneală și să primim iertarea păcatelor, dar și să ne facem părtași acelor bunuri care depășesc cuvântul și mintea omenească.

| Citeste tot articolul ...|... Dăruind vei dobândi, parohia Retevoiești, protoieria Mioveni

Cartea Profetului Ieremia

1iulieips31

Este emoţionant să te ştii chemat de Dumnezeu, din pântecele mamei tale, aşa cum scrie Profetul Ieremia: „Fost-a cuvântul Domnului către mine, zicând: De când încă nu te plăsmuiai în pântece te ştiu şi mai înainte de a fi ieşit din pântece te-am sfinţit, profet pentru neamuri te-am rânduit.”[1]

| Citeste tot articolul ...|... Cartea Profetului Ieremia

:.. în aceasta categorie

...: Home Știri și evenimente