Cine nu făcea coconi era hulit de toți, cuvânt la Intrarea Maicii Domnului în Biserică

1iulieips31

Așa scria marele mitropolit al Țării Românești, Sfântul Martir Antim Ivireanul, în Didahiile sau Predicile sale. Vom avea acum prilejul să citim limba românească de sute de ani, exact așa cum o scria Sfântul Antim și cum o ascultau Domnul Țării, boierii și creștinii.

| Citeste tot articolul ...|... Cine nu făcea coconi era hulit de toți, cuvânt la Intrarea Maicii Domnului în Biserică

Sinaxar 21 noiembrie 2017

21noiembriesfzilei1

În această lună, în ziua a douăzeci şi una, Intrarea în Templu a Preasfintei Stăpânei noastre de Dumnezeu Născătoarei şi pururea Fecioarei Maria.

Intrarea în Templul legii a Doamnei de Dumnezeu Născătoarei a pricinuit ortodocşilor creştini praznic minunat şi a toată lumea. Fiindcă s-a făcut aceasta într-un chip minunat şi este înainte-mergătoare a marii şi minunatei taine a întrupării Cuvântului lui Dumnezeu, care avea a se face în lume prin mijlocirea Născătoarei de Dumnezeu.

| Citeste tot articolul ...|... Sinaxar 21 noiembrie 2017

Slujbă de priveghere la parohia Bătușari din Protoieria Curtea de Argeș

20noiembrievecerniebatusari1

În seara zilei de 20 noiembrie, în sunet de clopot, cler și credincioși au participat la slujba de seară, oficiată în biserica parohiei Bătușari cu hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului.

Slujba Vecerniei și a Litiei au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, înălțându-se rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru pace, unitate și sănătate.

| Citeste tot articolul ...|... Slujbă de priveghere la parohia Bătușari din Protoieria Curtea de Argeș

Manuale de Religie pentru elevii de la Școala Gimnazială George Topârceanu din Mioveni

20noiembriemanualecatedralamioveni1

Educaţia este posibilă în toate perioadele vieţii omeneşti, de asemenea educaţia religioasă este posibilă în vârsta copilăriei deoarece însuşi sufletul copilului are în interiorul său cele necesare pentru aceasta. Sufletul copilului poate fi întărit ca o cetate; simţurile sunt porţile acestei cetăţi sau întăriturile lui. Se poate spune că sufletul cel mai propice pentru educaţie este sufletul curat al copilului.

| Citeste tot articolul ...|... Manuale de Religie pentru elevii de la Școala Gimnazială George Topârceanu din Mioveni

Protoieria Topoloveni – Campionii Bucuriei Sociale, noiembrie 2017

20noiembriecbstopoloveni1

În ziua de 19 noiembrie 2017, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Topoloveni, în care parohiile din cercul nr. 5 pastoral: Priboienii de Sus, Priboienii de Jos, Beleți și Țigănești, au dăruit alimente pentru cei nevoiași.

| Citeste tot articolul ...|... Protoieria Topoloveni – Campionii Bucuriei Sociale, noiembrie 2017

Credinţă şi spiritualitate pentru o lume mai bună la Școala Gimnazială din Stoenești

20noiembrieactivstoenesti2

Cu purtarea de grijă a Părintelui Arhiepiscop Calinic, Eparhia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, în cadrul parteneriatului Biserică-Şcoală, elevii claselor a II-a şi a IV-a de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Stoeneşti, coordonaţi de către doamnele profesoare Florea Cristina-Maria (profesor de religie) și Gropan Cecilia (profesor de limba engleză), au desfăşurat o frumoasă activitate: Credinţă şi spiritualitate pentru o lume mai bună.           

| Citeste tot articolul ...|... Credinţă şi spiritualitate pentru o lume mai bună la Școala Gimnazială din Stoenești

Convertire la Ortodoxie, parohia Bărbălătești, protoieria Curtea de Argeș

20noiembrieconvertirebarbalatesti2

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul - Biroul de Catehizare, a organizat o activitate catehetică ce s-a finalizat cu savarsirea Tainei Mirungerii pentru o persoana adulta în biserica parohiei Bărbălătești, protoieria Curtea de Argeș.

| Citeste tot articolul ...|... Convertire la Ortodoxie, parohia Bărbălătești, protoieria Curtea de Argeș

:.. în aceasta categorie

...: Home Știri și evenimente