Ce este descoperirea dumnezeiască?

1iulieips31

În viaţa noastră de fiecare zi întâlnim tot felul de făpturi debusolate. Din capul locului, omul trebuie să ştie că este o fiinţă binecuvântată de Dumnezeu şi că este zidită cu destinaţie precisă. Că este aşa, avem mărturie biblică. Acolo se spune că niciun fir de păr din capul nostru nu cade fără ştirea lui Dumnezeu. Aceasta ne aminteşte mereu că suntem în ipostaza Descoperirii dumnezeieşti, a purtării Sale de grijă.

| Citeste tot articolul ...|... Ce este descoperirea dumnezeiască?

Sinaxar 22 septembrie 2017

22septembriesfzilei1

În aceasta luna, în ziua a douazeci si doua pomenirea Sfantului Mucenic Teodosie de la Brazi.

Sfântul mucenic TEODOSIE s-a născut în prima jumătate a secolului al XVII-lea în aproprierea Mănăstirii Brazi din părinţi răzeşi de la sfântul voievod Ştefan cel Mare. Părinţii săi l-au dus la slujbele care se oficiau aici. La vârsta de 18 ani el a intrat ca frate la aceasta mănăstire, iar metania de călugăr a primit-o la Mănăstirea Bogdana (azi în judeţul Bacău).

| Citeste tot articolul ...|... Sinaxar 22 septembrie 2017

Pacea între popoare

1iulieips31

Se spune, că in Istoria Omenirii, de la începuturi și până azi, bietele ființe omenești nu ar fi avut pe tot parcursul vieții pământești, nicio o sută de ani de pace deplină, an după an!

M-am gândit mereu, care ar fi cauza adevărată al acestui dezastru și flagel mondial?

Analiștii de toate felurile, fără să mai vorbim de așa zisa „filosofie a războaielor” a tuturor conflictelor dintre neamuri, dintre stările etnice și concepțiile morale, ca să nu mai pomenim despre desele crize economice, toate la un loc, pot fi un focar nestins care zbuciumă în vâlvătăi, inima și sufletul zidirii lui Dumnezeu de pe acest pământ.

| Citeste tot articolul ...|... Pacea între popoare

Sinaxar 21 septembrie 2017

21septembriesfzilei1

În aceasta luna, în ziua a douazeci si una, pomenirea Sfântului Apostol Codrat.

Acesta fiind om vechi si mult stiutor a predicat cuvântul Domnului în Atena si în Magnesia; si luminând pe multi cu învatatura dogmelor i-a adus la lumina cunostintei lui Dumnezeu. Pentru aceea l-au alungat persecutorii de la turma sa din Atena; întâi a fost împroscat cu pietre si în foc ispitit, si apoi cu alte chinuri. Iar mai la urma a primit cununa muceniciei pe vremea împaratiei lui Eliu Adrian.

| Citeste tot articolul ...|... Sinaxar 21 septembrie 2017

Lansare de carte la Biblioteca Județeană: 500 de ani de la sfințirea Catedralei Sfântului Neagoe Vodă Basarab

18septembrielansarecarte1

Joi, 21 septembrie 2017, ora 17.00, în Sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” din Pitești, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, va avea loc o prezentare de carte: Catedrala Sfântului Neagoe Basarab. Quincentenar (1517-2017).

| Citeste tot articolul ...|... Lansare de carte la Biblioteca Județeană: 500 de ani de la sfințirea Catedralei Sfântului Neagoe...

500 de ani de la sfințirea Catedralei Arhiepiscopale – lansare de carte la Seminarul Teologic din Curtea de Argeș

20septembrielansrecarteseminar8

Seminarul Teologic ,,Neagoe Vodă Basarab” din municipiul Curtea de Argeș a primit astăzi vizita Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Cu șase zile înainte de cinstirea ctitorului Catedralei Arhiepiscopale și cu ocazia aniversării a 500 de ani de la sfințirea acesteia , Ierarhul Argeșean a lansat în sala de festivități a seminarului o colecție de cărți tipărite pentru a pregăti acest eveniment important din viața Eparhiei.

| Citeste tot articolul ...|... 500 de ani de la sfințirea Catedralei Arhiepiscopale – lansare de carte la Seminarul Teologic din...

Masa calda pentru copiii nevoiasi, parohia Prundu III, Protopopiatul Pitești

20septembriesocialprundu31

Fiind părtaşi la binefacerile lui Dumnezeu şi la nemărginita Lui milă , suntem datori  la randu-ne, a fi milostivi şi binefăcători fata de cei aflati in suferinte. Să nu uităm, că ajutându-i pe cei săraci şi îndureraţi, nu facem numai o faptă bună „cu cei mai trişti decât noi”, ci ne îmbogăţim pe noi înşine în Dumnezeu. Iar cine se îmbogăţeşte în Dumnezeu, acela pururea cu Domnul şi în Domnul va fi… 

| Citeste tot articolul ...|... Masa calda pentru copiii nevoiasi, parohia Prundu III, Protopopiatul Pitești

:.. în aceasta categorie

...: Home Știri și evenimente