Liturghie Arhierească în Paraclisul de la fosta închisoare din Pitești

19februarieslujbapenitenciarpitesti35

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, în Anul omagial al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, împreună cu Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, episcop vicar în Arhiepiscopia Sibiului, a oficiat Sfânta Liturghie în paraclisul construit în sediul fostului Penitenciar din municipiul Pitești.

| Citeste tot articolul ...|... Liturghie Arhierească în Paraclisul de la fosta închisoare din Pitești

Antioxidanții: următoarele perioade

1iulieips31

Prin anul 1843, savantul Deschamps arăta că smirna (o rășină aromată extrasă din arborele numit „styrax”) împiedică râncezarea grăsimilor, iar în anul 1848, alt savant Rump, descoperă o metodă de stabilizare a acțiunii aerului prin adăugarea de alcool.

| Citeste tot articolul ...|... Antioxidanții: următoarele perioade

Sinaxar 19 februarie 2017

19febsfzilei1

În această lună, ziua a nouăsprezecea, pomenirea sfinţilor apostoli Arhip, Filimon şi Apfia.

Aceştia au trăit pe vremea împărăţiei lui Neron, fiind ucenici al apostolului Pavel. Astfel întâmplându-se serbarea zeiţei Artemida în Colose, care este o cetate a Frigiei, şi aceşti apostoli făcând doxologie în bisericã, au venit asupra lor slujitorii idolilor; ceilalţi credincioşi au fugit, iar apostolii au rămas şi au fost prinşi şi duşi la ighemonul Androclis. Acela numaidecât a început să-l bată pe Arfip, şi nevrând să jertfească idolului ce se numea Min, a fost îngropat până la brâu, şi aşa l-au ucis cu pietre. Iar sfinţii Filimon şi Apfia chinuiţi fiind cu multe feluri de chinuri, s-au săvârşit şi ei muceniceşte.

| Citeste tot articolul ...|... Sinaxar 19 februarie 2017

Antioxidanții: prima perioadă

1iulieips31

Începe chiar din Antichitate, înainte de venirea pe pământ a Domnului nostru Iisus Hristos, chiar înainte de a se descoperi pe baze științifice oxigenul, căruia noi îi spunem AER!

Chiar de atunci oamenii încercau, după puterea lor, ca să combată efectele dăunătoare ale aerului, observându-se că acesta contribuie la putrezirea alimentelor.

S-au folosit diferite metode, precum și prepararea pe baza uleiurilor vegetale, bogate în fenoli, elemente folosite ca antioxidanți pentru întreruperea reacțiilor cu radicali în lanț, care se creează la contactul cu aerul.

| Citeste tot articolul ...|... Antioxidanții: prima perioadă

Sinaxar 18 februarie 2017

18febsfzilei1

În această lună, ziua a optsprezecea, pomenirea celui între sfinţi părintelui nostru Leon cel Mare, papa al Romei.

Acest părinte al nostru Leon, pentru nespusa lui curăţie, Înţelepciune şi bunătatea vieţii, a fost hirotonit prin Duhul Sfânt episcop al Romei celei vechi. Ducând viaţă curată şi plăcută lui Dumnezeu şi păstorind turma lui cu cuvioşie, a nimicit în chip desăvârşit şi bârfelile ereticilor, în vremea când s-a întrunit sfântul Sinod Ecumenic al patrulea, la Calcedon, la care au luat parte 630 de părinţi.

| Citeste tot articolul ...|... Sinaxar 18 februarie 2017

Zâmbete luminoase – Școala din Valea Corbului

17ferbuariezambeteluminoase25

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune, și Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, de la începutul acestui an a fost inițiat un nou proiect social, intitulat ,,Zâmbete luminoase”.

| Citeste tot articolul ...|... Zâmbete luminoase – Școala din Valea Corbului

Protoieria Costești – Campionii Bucuriei Sociale, februarie 2017

17februariecbscostesti14

În ziua de 16 februarie 2017, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Costești, în care parohiile din Cercul nr. 6 pastoral: Popești Hârsești, Hârsești, Ciobani, Lereni, Urluieni, Ciocești, Malu, Mândra, Bârla, Mozăceni Vale, Bădești, Borețu, Podișoru și Tomești Urluieni, au oferit alimente și dulciuri pentru familiile cu venituri reduse.

| Citeste tot articolul ...|... Protoieria Costești – Campionii Bucuriei Sociale, februarie 2017

:.. în aceasta categorie

...: Home Știri și evenimente