Argeșeanul ION BARBU comemorat la Colegiul Național Vlaicu Vodă din Curtea de Argeș

14maicatehezavlaicuvoda2

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul - Biroul de Cateheză a participat la Colegiul Național Vlaicu Vodă din Curtea de Argeș la o activitate educațional-catehetică despre Ion Barbu. 

Sub îndrumarea domnului profesor de matematică, Dumitru Stoicescu, elevii clasei a X-a D, au aflat date despre biografia, studiile, lucrările matematicianului și poetului argeșean într-o prezentare video făcută de eleva, Miruna Diaconu.

La activitate au participat Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul care a adus binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a vorbit despre poezie și matematică îmbinate frumos în personalitatea lui Ion Barbu și a mulțumit pentru activitate și  Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Catehizare din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș. 

Ion Barbu, pe numele său adevarat Dan Barbilian a fost matematician român și unul dintre cei mai importanţi poeţi români interbelici, reprezentant al modernismului literar românesc.

 

14maicatehezavlaicuvoda2

14maicatehezavlaicuvoda2 14maicatehezavlaicuvoda2 14maicatehezavlaicuvoda2

...: Home Știri și evenimente Argeșeanul ION BARBU comemorat la Colegiul Național Vlaicu Vodă din Curtea de Argeș