Cercul Profesorilor de Limba și Literatura Română în biserica parohiei Rucărul de Sus, protoieria Câmpulung Muscel

14maicercprofrucarsus3

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, în parteneriat cu Liceul Victor Slăvescu din Rucăr și Inspectoratul Școlar Județean Argeș, a organizat o activitate didactică la Parohia Rucărul de Sus, Protoieria Câmpulung Muscel, prilejuită de Cercul Pedagogic al profesorilor de Limba și Literatura Română din Câmpulung Muscel și împrejurimi.

Au participat preoții slujitori Andrei Petre Liviu, gazda evenimentului, Arsulescu Sebastian, de la parohia Rucărul de Jos și preotul pensionar Libianu Ion. Evenimentul s-a deschis cu binecuvântarea preoților slujitori prezenți prin intonarea Imnului liturgic ,,Hristos a Înviat”.  Preotul slujitor Arsulescu Sebastian, Coordonatorul Cercului pastoral nr. 3, din cadrul Protoieriei Câmpulung Muscel și al Centrului Social Catehetic ,,Sfântul Ioan Botezătorul” din Rucăr, a deschis evenimentul prin adresarea unui cuvânt de ,,Bun Venit!” invitaților, în care a subliniat importanța activității, comparând împrejurările și atmosfera de față cu cea din Humuleștii și Biserica natală a scriitorului teolog și diacon Ion Creangă, amintind că prima școală a funcționat în tinda Bisericii iar primul Abecedar a fost Ceaslovul și slovele cărților de ritual bisericesc,  înscriind această activitate în cadrul proiectului ,,Școala din Biserică”, desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic în Școlile și Bisericile din Rucăr.

Preotul slujitor Andrei Petre Liviu a prezentat un scurt istoric al Sfintei Biserici, după care preoții slujitori au cântat Axionul ,,Îngerul a strigat”, ,,Lumină lină” și ,,Tatăl nostru”. După susținerea orei deschise coordonată de d-na Oana Gherman, profesor de Limba și Literatura Română, prin rostirea de poezii și eseuri, care au amintit de Marea Unire de la 1918, de către elevii Liceului Victor Slăvescu din Rucăr, care au purtat costum național tradițional, elevii și invitații au primit iconițe cu Maica Domnului și Sfinții Mucenici Gheorghe și Dimitrie.  

14maicercprofrucarsus3

14maicercprofrucarsus3 14maicercprofrucarsus3 14maicercprofrucarsus3

...: Home Știri și evenimente Cercul Profesorilor de Limba și Literatura Română în biserica parohiei Rucărul de Sus, protoieria Câmpulung Muscel