Sănătatea intestinelor

1iulieips31

Este bine să știm și să nu ne sfiim a auzi că degradarea sănătății intestinelor oamenilor este principala cauză a tuturor bolilor de care ne plângem de la leagăn și până la mormânt.

Dr. Robert Morse a ținut cursuri 35 de ani despre menținerea sănătății colonului, iar prietenul lui, dr. Bernard Jensen, a predat cursuri pe aceeași temă, peste 60 de ani. Iată un secol de cursuri pe aceeași cauză, a îmbolnăvirii, dar și a vindecării colonului fără intervenție chirurgicală.

La ce concluzie ajunge savantul american dr. Bernard Jensen? Iată ce spune: „Intestinul gros, colonul, este primul organ care trebuie să-l îngrijim în mod invariabil, înainte de a se produce efectiv o vindecare la nivelul întregului organism.”

Este o știință a îngrijirii intestinelor!

Tractul intestinal este vital pentru viața organismului pe care-l purtăm pe picioare. Întrebarea absolută: „Cum putem salva și regenera tractul gastro-intestinal, care este la fel de important ca și inima?” Fără digestie, absorbție și eliminare, organismul moare. Acest canal -pe care Aristotel îl numea tub spart la ambele capete – de la gură până la anus, este calea prin care sunt introduse în organism energia și componentele chimice din alimente. Începând cu colonul se deschide calea de evacuare a deșeurilor, proces care asigură supraviețuirea organismului.

Așadar, e vorba despre eliminarea corespunzătoare a deșeurilor pornind de la digerarea alimentelor și metabolismul celular atât de important ca și ingerarea alimentelor pe care le consumăm.

Intestinele noastre au un rol vital. Intestinul subțire are o lungime de 6,60 m, iar colonul sau intestinul gros, are o lungime de 1,50 m. Importanța este mare, în faza embrionară, colonul și coloana vertebrală sunt primele porțiuni care se formează în organism.

Așadar, să nu uităm ce îngurgităm (mâncăm) pentru că anumite alimente acționează asemenea cleiului, lipindu-se de pereții intestinelor, afectând tractul gastro-intestinal, nedigerându-se corect hrana și îngreunează asimilarea substanțelor nutritive.

Tractul gastro-intestinal are un rol absolut, în funcționarea sistemului limfatic, care este sistemul sanitar al organismului.

Care sunt organele prin care se evacuează deșeurile din organism? Rinichii, tractul gastro-intestinal și pielea sunt magistrale principale care permit eliminarea rezidurilor din organismul nostru. Dacă rinichii, pielea și mai ales, colonul, sunt lezate sau se înfundă, sistemul limfatic se va bloca la rândul lui. Ar fi exact cum s-ar bloca ghena de gunoi sau canalizarea. Canalele s-ar înfunda și toate gunoaiele ar refula. Oamenii ar fugi din casă cu viteză mare.

Numai că noi, nu putem fugi de noi înșine, pentru că purtăm în noi aceste canale o viață întreagă, până murim o dată cu ele. De aceea se impune strict să menținem starea de curățenie și sănătate a tractului gastro-intestinal. Celulele care compun organismul nostru trebuie hrănite. Sunt miliarde de celule care așteaptă o asimilare corectă a substanțelor nutritive care se produc la nivelul intestinal. Dacă deșeurile sunt menținute în colon, se formează toxinele care dau naștere la o materie cleioasă la nivel intestinal, denumită „placa mucoidă” ce provoacă inflamațiile, care descompun țesuturile din pereții intestinali. De aceea trebuie să nu consumăm alimente care conțin amidon (cartofi) zaharuri și produse lactate. Blocajul acesta prin tencuirea pereților cu placa mucoidă va contribui la dezvoltarea culturilor de paraziți, care vor consuma toate substanțele nutritive rămase în tractul gastro-intestinal.

Pentru a se păstra flora intestinală trebuie să consumăm numai alimente sănătoase, naturale, neprocesate, netoxice. Dacă vom consuma carne în exces se favorizează dezvoltarea tuturor tipurilor de viermi (cu aspect fusiform, de cârlig, plați) care descompun proteinele cu care se hrănesc în deficitul sănătății organismului.

O dietă zilnică corectă și sănătoasă declanșează tranzitul intestinal în 30 de minute după masă, cu scaun de două trei ori pe zi. Dacă se întârzie procesele de fermentație și putrefacție se vor intensifica, iar toxinele vor trece în fluxul sangvin. Semnele de sănătate? Dureri de cap, balonare, lipsa clarității în gândire sau confuzie, dureri abdominale și chiar aritmie cardiacă.

Dr. Robert Morse spune că a întâlnit o persoană care nu a avut scaun 30 de zile. Nu trebuie să treacă o singură zi fără a avea scaun de evacuare.

Diareea este, după constatarea dr. Robert Morse, tot așa de dăunătoare ca și constipația. Diareea nu permite descompunerea adecvată a alimentelor, având drept efect o slabă asimilare, iar constipația provoacă fermentarea și putrefacția alimentelor, producând alcool, acidoză, gaze și inflamații.

Ambele duc la înfometarea organismului, prin absența substanțelor nutritive, fapt constatat de cei doi medici savanți: Bernard Jensen și Robert Morse.

Să fim hotărâți pentru a porni la restaurarea templului Duhului Sfânt, care suntem noi toți, îngrijindu-ne trupul cu mare grijă. S-a săturat și sufletul să ducă în spate un butoi cu borhot!

Fără supărare!

Calinic Argeșeanul

...: Home Știri și evenimente Sănătatea intestinelor