Icoana și Școala Mărturisirii în Mioveni

16februarieconcursicoanamioveni8

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argesului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și activități cu tineretul - Biroul de catehizare desfășoară în Protoieria Mioveni mai multe activități în cadrul concursului național  "Icoana și școala mărturisirii ".  

In contextul Anului omagial al iconarilor și pictorilor bisericești și Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română , copiii Centrului Catehetic Sfinții Apostoli Petru și Pavel al Catedralei din Mioveni împreună cu elevii de la Scoala Gimnazială George Toparceanu din localitate au învățat despre arta icoanei în Biserica Ortodoxă . 

Sub îndrumarea domnului Manga Radu copiii au înțeles care sunt primii pași în realizarea unei picturi bizantine.Totodată au învățat și despre însemnătatea iconografie bizantine care arata ca argument de bază realitatea întrupării Fiului lui Dumnezeu . 

Imaginile despre mărturisitorii din temnițele comuniste au fost impresionante și grăitoare întărind în sufletele micilor creștini credința în Bunul Dumnezeu și în purtarea Sa de grijă.

16februarieconcursicoanamioveni8

16februarieconcursicoanamioveni8 16februarieconcursicoanamioveni8 16februarieconcursicoanamioveni8 16februarieconcursicoanamioveni8 16februarieconcursicoanamioveni8 16februarieconcursicoanamioveni8

...: Home Știri și evenimente Icoana și Școala Mărturisirii în Mioveni