Slujire Arhierească la Mănăstirea Aninoasa în a treia zi de Sfintele Paști

18aprilieslujbamananinoasa4

În a treia zi a Praznicului Învierii, monahiile și credincioșii de la mănăstirea argeșeană Aninoasa au primit cu bucurie în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, care a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Chiriarhul Eparhiei a vorbit cu această ocazie despre însemnătatea mesajului imperativ: ,,Bucurați-vă” adresat de Iisus Hristos după Înviere asociat cu întrebarea extrasă din evanghelia de astăzi: ,,De ce sunteți triști?”pusă celor doi ucenici: Luca și Cleopa pe cale către Emaus.

În anul omagial al iconarilor și pictorilor bisericești s-a amintit de marele pictor Pârvu Mutu care a realizat pictura la vechea mănăstire Aninoasa și care impresionează prin lucrările realizate pe tot cuprinsul țării, dar și prin trăirea lui duhovnicească.

Cu această ocazie credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie au primit în dar din partea Înaltpreasfințitului câte un exemplar din pastorala alcătuită în acest an pentru Praznicul Învierii.

Mănăstirea Aninoasa datează din sec. al XVII-lea, fiind construită în anul 1677 de boierul Tudoran Vlădescu. Un rol important în dezvoltarea acestei mănăstiri l-a avut Mitropolitul Daniil al Ungrovlahiei, care în perioada 1704-1716 a fost egumen al acestui așezământ bisericesc. Biserica și chiliile impresionează astăzi prin stilul brâncovenesc, dar și prin pictura din interior, care aparține celebrului pictor Pârvu Mutu. După secularizare devine biserică de mir, fiind reînființată ca mănăstire de maici în anul 2001 prin grija Chiriarhului locului, Înalt Prea Sfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic.

18aprilieslujbamananinoasa4

18aprilieslujbamananinoasa4 18aprilieslujbamananinoasa4 18aprilieslujbamananinoasa4 18aprilieslujbamananinoasa4 18aprilieslujbamananinoasa4 18aprilieslujbamananinoasa4 18aprilieslujbamananinoasa4 18aprilieslujbamananinoasa4 18aprilieslujbamananinoasa4 18aprilieslujbamananinoasa4 18aprilieslujbamananinoasa4 18aprilieslujbamananinoasa4 18aprilieslujbamananinoasa4 18aprilieslujbamananinoasa4 18aprilieslujbamananinoasa4 18aprilieslujbamananinoasa4 

...: Home Știri și evenimente Slujire Arhierească la Mănăstirea Aninoasa în a treia zi de Sfintele Paști