Expoziție de icoane în Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Mioveni

18maiicoanemioveni5

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic, Eparhia Argeşului şi Muscelului, prin sectorul Sectorul Cultural și Comunicații Media organizează o serie întreagă de evenimente care să pună în valoare creaţia iconarilor argeşeni şi nu numai, activități care se înscriu în Anul Omagial al sfintelor icoane, al icnonarilor și al pictorilor bisericești.

În această perioadă se află în desfăşurare una dintre cele mai mari expoziţii naţionale de icoane: „Rugămu-ne Ţie!”, ediţia a XIX-a. Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, principalul organizator, a socotit potrivit ca de acest eveniment să se bucure cât mai mulţi credincioşi ai eparhiei noastre. Astfel că, după ce au împodobit simezele Muzeului Judeţean Argeş, icoanele premiate în cadrul Expoziţiei-concurs naţionale de icoane „Rugămu-ne Ţie!” au putut fi admirate în Catedrala „Sf. Ap. Petru şi Pavel” din Mioveni.

Festivitatea de premiere va avea loc în cadrul Festivalului de film cu tematică religioasă vineri, 19 mai 2017, la Palatul Arhiepiscopal din curtea Mănăstirii Argeşului.

18maiicoanemioveni5

18maiicoanemioveni5 18maiicoanemioveni5 18maiicoanemioveni5

...: Home Știri și evenimente Expoziție de icoane în Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Mioveni