Ziua Revistei „Curtea de la Argeş”

12augustziuarevistei13

A devenit deja o tradiţie ca, la începutul Zilelor Municipiului Curtea de Argeş, să se organizeze Ziua Revistei „Curtea de la Argeş”. Anul acesta, manifestarea este înscrisă şi în programul Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului.

Cu binecuvântarea și cu prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, evenimentul s-a desfășurat, în sala de spectacole a Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”. Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre aniversarea a 500 de ani de la sfințirea Catedralei ctitorită de Sfântul Voievod Neagoe Basarab și a prezentat cărțile publicate anul acesta cu acest prilej.

În cadrul manifestării s-a discutat și despre Centenarul Marii Uniri, dar și despre comemorarea a 60 de ani de la moartea lui Constantin Brâncuși.

Oaspeţi de onoare au fost: cunoscutul scriitor Nicolae Dabija, de la Chişinău, academician, redactor-şef al revistei „Literatura şi Arta”, actriţa Ninela Caranfil, tot de la Chişinău, precum şi academicianul Victor Voicu, secretarul general al Academiei Române.

Un punct special, l-a constituit prezentarea bustului poetului naţional Mihai Eminescu, realizat de sculptorul Radu Adrian, bust care va fi instalat într-un viitor apropiat pe un soclu în faţa Centrului de Cultură şi Arte.

 

12augustziuarevistei13

12augustziuarevistei13 12augustziuarevistei13 12augustziuarevistei13 12augustziuarevistei13 12augustziuarevistei13 12augustziuarevistei13 12augustziuarevistei13 12augustziuarevistei13 12augustziuarevistei13 12augustziuarevistei13 12augustziuarevistei13 12augustziuarevistei13 12augustziuarevistei13

...: Home Știri și evenimente Ziua Revistei „Curtea de la Argeş”