Ziua Mondială a Educației la Școala Gimnazială Basarab I din Curtea de Argeș

9octombrieziuaeducatieicag2

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul-Biroul de Cateheză a sărbătorit Ziua Mondială a Educației la Școala Gimnazială Basarab I din municipiul Curtea de Argeș.

Elevii școlii au prezentat un program de poezii și cântece intitulat ”Școala a doua casă”, sub îndrumarea doamnei profesoare Gabriela-Elena Pătru. Copiii și-au transmis gândurile, simțirile despre importanţa şcolii, a familiei și a Bisericii în educaţia lor. 

 Părintele Consilier Dan-Florin Obrocea din cadrul Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul a adus binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a mulțumit pentru activitatea deosebită, a subliniat rolul Bisericii, Școlii și familiei în procesul educațional al copiilor și cristalizarea caracterelor acestora și a dăruit o carte scrisă de Ierarhul nostru cărturar, doamnei profesoare Gabriela-Elena Pătru.

 La activitate au mai participat doamna Lavinia Neacșu, psihologul școlii și doamna profesoară de franceză, Nicoleta Ciobanu alături de Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.  

Ziua mondială a educației este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994.

9octombrieziuaeducatieicag2

9octombrieziuaeducatieicag2

...: Home Știri și evenimente Ziua Mondială a Educației la Școala Gimnazială Basarab I din Curtea de Argeș