Parohia Expo Parc și-a prăznuit patronul spiritual

13noiembrieslujbaexpoparc2

Parohia Expo-Parc din municipiul Pitești și-a sărbătorit astăzi cel de-al doilea hram închinat Sf. Ioan Gură de Aur.

Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în paraclisul bisericii aflat la demisol.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei Argeşului şi Muscelului a adresat credincioşilor un cuvânt de învăţătură din omiliile Sfântului Ioan Gură de Aur, mulțumind preoților și credincioșilor pentru progresele făcute la construcția bisericii din anul 2009 şi până în prezent.

Pentru buna coordonare a lucrărilor, preoții Grecu Nicolae şi Odă Nicolae au primit astăzi din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului distincția eparhială ,, Crucea Basarabă”

Lucrările la actuala biserică au început în anul 2009, cu ajutorul credincioșilor din parohie care au oferit foarte multe donații.

În anul 2011, noul paraclis construit la demisol, a fost sfințit în ziua de cinstire a Sfântului Ioan Gură de Aur care a devenit al doilea ocrotitor al bisericii aflate în construcție.

Până la definitivarea lucrărilor la biserica mare aflată la parter, demisolul a fost transformat în spaţiu liturgic . În prezent se află în faza de execuție pictura în frescă din biserica mare, lucrare realizată de parohie în proporție de 70%.

Credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie au primit din partea Ierarhului Argeșean cărți cu sfaturi duhovnicești extrase din opera Sf. Ioan Gură de Aur, iar din partea parohiei pachete cu alimente.

 

13noiembrieslujbaexpoparc2 13noiembrieslujbaexpoparc2 13noiembrieslujbaexpoparc2 13noiembrieslujbaexpoparc2 13noiembrieslujbaexpoparc2 13noiembrieslujbaexpoparc2 13noiembrieslujbaexpoparc2 13noiembrieslujbaexpoparc2 13noiembrieslujbaexpoparc2 13noiembrieslujbaexpoparc2 13noiembrieslujbaexpoparc2 13noiembrieslujbaexpoparc2 13noiembrieslujbaexpoparc2 13noiembrieslujbaexpoparc2 13noiembrieslujbaexpoparc2 13noiembrieslujbaexpoparc2 13noiembrieslujbaexpoparc2

...: Home Știri și evenimente Parohia Expo Parc și-a prăznuit patronul spiritual