Din nou sub Cupola Parlamentului

1iulieips31

Dintre instituțiile Statului Român este una cu o lucrare specială: Serviciul Român de Informații. Ce a fost această direcție în decursul timpului, nu facem nicio referire pentru că nu se știu date, care nu sunt la îndemâna noastră și nu trebuie să fie, că nu ne este de folos, pentru că se înregistrează ca serviciu secret. Deci, curiozitatea, peste gard, nu în grădina cu secrete!

Ceea ce am de spus este faptul că lucrătorii Securității, după evenimentele din decembrie 1989, nu au mai apărut în grădinile noastre, nici într-un fel. Am avut impresia că nu mai este și că lucrarea aceasta atât de importantă nu se mai face.

S-a văzut că acum în democrație alta este metoda de lucru. Serviciul Român de Informații există și lucrează mai bine și mai eficient pentru problemele majore ale Siguranței Statului Român.

În Parlamentul României, Camera Deputaților, în 17 aprilie 1991, Comisia pentru apărare și asigurarea ordinii publice, prezenta un Raport asupra proiectului de lege privind organizarea și funcționarea Serviciului Român de Informații.

Știu de la ședințele furtunoase din Parlament că așezarea pe noi principii de lucru a Serviciului Român de Informații a dus la amânări și reluări. Până la urmă s-au rezolvat toate amendamentele și s-a votat Legea în cauză.

Pe Raportul dat pentru lucru, pe 22 aprilie 1991, am scris: ”Iară și iară se înlocuiește. Când se stabilește o dată?”

S-a stabilit, s-a aprobat și lucrează pentru România!

Calinic Argeșeanul, Toată vremea-și are vreme, vol. V, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2016

...: Home Știri și evenimente Din nou sub Cupola Parlamentului