ÎNCHISOAREA PITEȘTI, activitate educațional-catehetică la Parohia Stroești

6decembriecatehezastroiesti8

Cu purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul prin Biroul de Catehizare a organizat o Seară Duhovnicească cu tinerii în Parohia Stroești.

Copiii de la Școlile Stroești și Costești-Vâlsan coordonați de doamnele profesoare: Mariana Nica, Corina Danci și Aura Constantinescu au participat la o prezentare despre”Fenomenul Pitești”. 

Părintele paroh, Bogdan Nica împreună cu elevi, părinți, bunici a rostit rugăciunea Împărate ceresc.

Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul a adus binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a vorbit despre exemplul acestor martiri ai temnițelor comuniste și a felicitat pe cei care au participat la această frumoasă activitate educațional-catehetică.

Domnișoara Maria Axinte -Fondator al Memorialului Închisoarea Pitești a prezentat un material video despre încercările de „reeducare” ale deținuților politici. 

Părintele Profesor Vasile Sorescu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfânta Muceniță Filofteia din Pitești a susținut un cuvânt despre noii martiri ai pământului românesc care aduc oamenii la îndreptare, la pocăință care ne însuflă și nouă curajul de a-l mărturisi pe Hristos.

Părintele Nicolae  Sorescu a subliniat suferința lor care ne face și pe noi să fim jertfelnici și mărturisitori ai Bisericii noastre.

Părintele Ioan-Răzvan Danci de la Parohia Costești-Vâlsan împreună cu  copiii au evidențiat chipuri ale celor care au pătimit și au rămas statornici în credință.

În încheierea activității copiii părintelui Bogdan Nica au susținut un program artistic în concordanță cu tema prezentată.

Activitatea coordonată de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și de Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză din cadrul Protopopiatului Curtea de Argeș se înscrie în calendarul activităților catehetice în contextul anului 2017 – Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

La final, copiii au primit daruri din partea bisericii.

6decembriecatehezastroiesti8

6decembriecatehezastroiesti8 6decembriecatehezastroiesti8 6decembriecatehezastroiesti8 6decembriecatehezastroiesti8 6decembriecatehezastroiesti8 6decembriecatehezastroiesti8

...: Home Știri și evenimente ÎNCHISOAREA PITEȘTI, activitate educațional-catehetică la Parohia Stroești