Slujire Arhierească la hramul parohiei Sfântului Ioan Botezătorul din Pitești

7ianuarieslujbasfioan4

Credincioşii Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Piteşti au sărbătorit astăzi hramul bisericii. Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat cu acest prilej Sfânta Liturghie arhierească.

În final a fost oficiată slujba parastasului pentru ctitorii bisericii, iar credincioșii prezenți au primit din partea parohiei diferite daruri.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia sa a îndemnat pe cei prezenţi să aibă permanent ca model pe Sf. Ioan Botezătorul. De asemenea Chiriarhul Eparhiei Argeşului şi Muscelului a mulţumit credincioşilor din municipiul Piteşti pentru grija şi dragostea pe care o au faţă de Biserica lui Hristos, adresând și urări de sănătate celor sărbătoriți astăzi.

Pentru activitatea desfășurată atât în plan pastoral-administrativ, cât și la catedra Facultății de Teologie ,, Sf. Mc. Filoteia” din municipiul Pitești, părintele profesor Ion Popescu a primit din partea Ierarhului Argeșean distincția eparhială ,, Crucea Basarabă”.

Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Piteşti a fost construită în anul 1888, în locul unei biserici de lemn din secolul al XVII–lea. Printre ctitorii principali ai acestui sfânt lăcaş de rugăciune se numără şi episcopul Ghenadie al Argeşului.

7ianuarieslujbasfioan4

7ianuarieslujbasfioan4 7ianuarieslujbasfioan4 7ianuarieslujbasfioan4 7ianuarieslujbasfioan4 7ianuarieslujbasfioan4 7ianuarieslujbasfioan4 7ianuarieslujbasfioan4 7ianuarieslujbasfioan4 7ianuarieslujbasfioan4 7ianuarieslujbasfioan4 7ianuarieslujbasfioan4 7ianuarieslujbasfioan4 7ianuarieslujbasfioan4 7ianuarieslujbasfioan4 7ianuarieslujbasfioan4 7ianuarieslujbasfioan4 7ianuarieslujbasfioan4 7ianuarieslujbasfioan4 7ianuarieslujbasfioan4 7ianuarieslujbasfioan4 7ianuarieslujbasfioan4 7ianuarieslujbasfioan4

...: Home Știri și evenimente Slujire Arhierească la hramul parohiei Sfântului Ioan Botezătorul din Pitești