ZIUA MONDIALĂ A BOLNAVULUI la Biserica Sfântul Gheorghe din Curtea de Argeș

12februarieziuabolnavului1

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul-Biroul de Cateheză a sărbătorit Ziua Mondială a Bolnavului în cadrul Proiectului catehetic ”Calea”.

La Biserica Sfântul Gheorghe din municipiul Curtea de Argeș s-a săvârșit în sobor Taina Sfântului Maslu pentru persoanele care suferă de diverse afecțiuni fizice, psihice sau morale, cât și pentru lucrătorii sanitari, credincioși, voluntari și familiile celor suferinzi.

Apoi, împreună cu părintele slujitor Diodor Matache de la Biserica Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, aflată în curtea spitalului municipal, s-au oferit în dar de la Centrul Eparhial cărți de rugăciuni și fructe bolnavilor.

Activitatea a fost coordonată de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul care a adus binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și cuvinte de îmbărbătare celor aflați pe patul de spital și Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș. 

În aceste zile sunt organizate manifestări spirituale și filantropice în spitale, comunități, cămine de bătrâni, case de copii, dar și la domiciliul persoanelor aflate în suferință în bisericile din jurisdicția eparhiei.

12februarieziuabolnavului1

12februarieziuabolnavului1 12februarieziuabolnavului1

...: Home Știri și evenimente ZIUA MONDIALĂ A BOLNAVULUI la Biserica Sfântul Gheorghe din Curtea de Argeș