Mănăstirea Sf. Ioan Antoneşti

Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul Antonești

Mănăstirea cu hramul Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul din comuna Corbeni a fost construită pe un teren donat în anul 1943 de Gheorghe Erbaşu. Lucrările au rămas nefinalizate, biserica fiind folosită mult timp ca staul pentru oile localnicilor.

După anul 1989 la iniţiativa Înalt Preasfinţitului Arhiepiscop Calinic au început lucrările de reconstruire care au fost terminate în anul 2004, mănăstirea fiind sfinţită în data de 24 iunie, în ziua de cinstire a Naşterii Sf Ioan Botezatorul.

Lângă biserică s-a ridicat în perioada 2000 – 2004 , un  corp de chilii la baza căruia s-a amenajat paraclisul închinat Sfântului şi Dreptului Iov. Această lucrare a fost executată în condiţii extrem de grele de Sectorul Economic şi Construcţii al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, coordonat de Părintele Consiler , Arhid.Caliopie Ichim.

Mănăstirea este astăzi un important punct de pelerinaj pentru cei care traversează comuna Corbeni, frumoasa  aşezare monahală fiind aşezată foarte aproape de Barajul Vidraru şi de traseul montan Transfăgărăşan.

antonesti1antonesti2Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul AntoneștiMănăstirea Sf. Ioan Botezătorul Antonești
...: Home Viața Eparhiei Viața monahală Mănăstiri Mănăstirea Sf. Ioan Antonești